TÜBİTAK Marmara Teknokent Ağustos 2019 Haber Bülteni

Ekleme Tarihi 31.08.2019

Marmara Teknokent A.Ş. Ve Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Marmara Teknokent A.Ş. ile Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (GGOSB) arasında karşılıklı bilgi ve teknoloji transferi ile yurt içi ve yurt dışı projelerde koordinasyon sağlanması ve Ar-Ge inovasyon ve girişimcilik fonlarına erişilmesi gibi konuları içeren iş birliği protokolü Marmara Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Mehmet Ali OKUR ile Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adem CEYLAN tarafından imzalandı.

Castlerock Management Şirket Kurucusu Sayın Paul P. Tanıco'nun T-Hub Robot Teknolojileri Firması İle Görüşmelerine Marmara Teknokent A.Ş. Ev Sahipliği Yaptı.

Marmara Teknokent A.Ş. ev sahipliğinde; Marmara Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Sayın Mehmet Ali OKUR, T-HUB Robot Teknolojileri ve Makine San. Tic. A.Ş’ nin melek yatırımcısı, Simit Sarayı kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Haluk OKUTUR, ABD’ den CastleRock Management şirket kurucusu Sayın Paul P. TANICO ve T-HUB Robot Teknolojileri ve Makine San. Tic. A.Ş’ nin Genel Müdürü Sayın Aykut BİLİCİ’ nin katılımı ile Teknoloji Serbest Bölgesi firmalarımızdan T-HUB Robot Teknolojileri ve Makine San. Tic. A.Ş’ nin robotik ürünlerinin teknik detayları, kullanım sahaları ve avantajları üzerine bir sunum gerçekleştirildi.  Toplantıda ayrıca T-HUB Robot Teknolojileri ve Makine San. Tic. A.Ş firmasının bölgede bir süredir Ar-Ge faaliyetlerini yürüttüğü ürünün,  ABD pazarına açılması ile uluslararası çapta ticari ağının geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Marmara Teknokent-Marka İşbirliği İle "Avrupa Birliği (Ab) Ufuk 2020 Kobi Aracı, Proje Atölyesi İle Kobi’lerin İnovasyon Potansiyelinin Geliştirilmesine Yönelik Uygulama Eğitim Programı” Gerçekleştirildi.

Marmara Teknokent ve T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ortaklığıyla gerçekleştirilen eğitim kapsamında KOBİ'lerin proje taslaklarının olgunlaştırılması ve eğitim süresi içerisinde iş planlarının eğitmenlerle oluşturulması ve Fizibilite Desteği (Faz-1) için resmi başvurunun gerçekleştirilmesi hedeflenerek, KOBİ'lerin KOBİ Aracına başvurularının tamamlanabilmesi için 7 günlük eğitim düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) Ufuk 2020 KOBİ Aracı (SME Instrument), temel olarak inovatif bir fikrin oluşturulması, geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi üzerine AB tarafından geliştirilmiş aşamalı bir destek programıdır. KOBİ Aracı ile birlikte KOBİ’lerin inovasyon potansiyelinin geliştirilmesine destek verilerek yeni fikirlerin hızlı ve etkin bir şekilde pazara aktarılması amaçlanmakta ve uzun vadede ise Avrupa’nın endüstriyel rekabetçiliğinin artması, ekonomik büyüme ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlandı.

Gerçekleştirilen kampta,

  • KOBİ’ lerde HORİZON 2020 SME Instrument konusunda farklılık yaratmak,
  • U2020 KOBİ aracı kapsamında başvuru yapmış kuruluşların bir araya getirerek başvuru sürecindeki deneyimlerini paylaşmalarını sağlamak,
  • U2020 KOBİ aracı hakkındaki gelişmeler, öncelik alanları ve diğer teknik hususlar konusunda bilgilerini güncellemek,
  • Önceki proje başvurularını inceleyerek güçlü ve zayıf yönlerinin analizlerini yapmak,
  • Türkiye’den ve diğer ülkelerden Kobi aracı kapsamında desteklenen proje örnekleri ile kendi projeleri özelinde karşılaştırmalı analiz yapmak,
  • Projelerini geliştirilmesi ve destek alma olasılıklarının arttırılması amacıyla gerekli bilgi, beceri ve kapasite artırımı ile uzman desteğini sağlamak,
  • Projelerin zayıf yönlerinin güçlendirilerek yeniden başvurulmasına katkıda bulunulması hedeflendi.

Kampa daha önce SME Instrument Proje başvurusu yapmış fakat kabul edilmemiş firmaların yanı sıra ilk kez proje başvurusu gerçekleştirilecek firma temsilcileri katılım sağladı. Eğitim Marmara Teknokent A.Ş.  danışmanı Ufuk Atalay tarafından verildi.

 

 

İlgili Görseller